VESTI

GALERIJA

ARHIVA

SARADNJA

KONTAKT

O NAMA

 

 Odbori

KPZ/Zab./POŽAREVAC

KPZ S.MITROVICA

KPZ NIŠ

KPZ/malolet/VALJEVO

KPZ/žene/POŽAREVAC

KPZ SOMBOR

KPZ BEOGRAD

KPZ/P.S./BEOGRAD

KPZ ŠABAC

KPZ ĆUPRIJA

OZ BEOGRAD

OZ VRANJE

OZ ZAJEČAR

OZ ZRENJANIN

OZ KRAGUJEVAC

OZ KRALJEVO

OZ KRUŠEVAC

OZ LESKOVAC

OZ NEGOTIN

OZ NOVI PAZAR

OZ NOVI SAD

OZ PANČEVO

OZ PROKUPLJE

OZ SMEDEREVO

OZ SUBOTICA

OZ UŽICE

OZ ČAČAK

SZB BEOGRAD

VPD KRUŠEVAC

 

 


 

 

 

PONUDA I TARIFE

 

PODSETNIK
ZA MINISTARSTVO

-ZAKON PIO

-ZAKON O PLATAMA

-ZAKON O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA

 

MAPA USTANOVA ZA
IZVRŠENJE KRIVIČNIH
SANKCIJA

 

 ZAKON O RADU

PRIGOVOR

PRIGOVOR

 

POMOĆ IZGRADNJI HRAMA
SVETOG SAVE

 

 WebMaster


ATRIUM
PLUS

 BAHATI ŠEF PRETIO, STRAŽARI SE UJEDINILI

20. septembar 2020.

 

ALO, 10. septembar 2020.

Miroslav Stanisavljević, bivši načelnik Službe za obezbeđenje zatvora u Ćupriji, završio na sudu zbog svoje bahatosti! On se juče obreo na optuženičkoj klupi Višeg suda u Beogradu jer je 11 stražara protiv njega podnelo tužbu za mobing, koji je prema njihovim tvrdnjama trajao proteklih 10 godina..

(tekst u celini klikom na gornji link).

 

 DOPIS DRŽAVNOM VRHU

3. septembar 2019.

 

PREDSEDNIKU SRBIJE, gosp.Aleksandru Vučiću, Andrićev venac 1, Beograd 11000.
PREDSEDNICI VLADE. gđi. Ani Brnabić, Nemanjina 11, Beograd 11000.
MINISTARKI PRAVDE, gđi. Neli Kuburović, Nemanjina 22-26,11000 Beograd.

Poštovani, obraćam Vam se kao najvišim autoritetima u Republici Srbiji, a u svojstvu sekretara JEDINSTVENE SINDIKALNE ORGANIZACIJE ustanova za izvršenje krivičnih sankcija Republike Srbije.
Moje obraćanje ima nameru da skrene Vašu pažnju na jednu bezbednosnu službu i zaposlene u zatvorima i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, koji su nepravedno poistovećeni sa drugim državnim službenicima.

PREUZMI ORIGINAL DOPISA

opširnije 

 ZATVORSKI ČUVARI RADE KAO NA ROBIJI

1. april 2019.

 

POLITIKA, 29. mart 2019.

Srbiji nedostaje 1.000 zatvorskih čuvara – Da se nedostatak pripadnika Službe za obezbeđenje ne bi odrazio na bezbednost u zatvorima, zaposleni rade prekovremeno.
Zatvorima u Srbiji nedostaje više od hiljadu zatvorskih čuvara, odnosno skoro 50 odsto od ukupnog broja trenutno zaposlenih na ovom mestu, saznaje „Politika”.
Najviše ih je potrebno u najvećim kazneno-popravnim zavodima, a situacija je gotovo identična i u manjim sistemima....

opširnije

 DOPIS MINISTRU PRAVDE NELI KUBUROVIĆ

11. februar 2019.

 

REPUBLIKA SRBIJA-MINISTARSTVO PRAVDE

Nela Kuburović, ministar pravde

Poštovana, obraćam Vam se kao resornom ministru, a u svojstvu sekretara Jedinstvene sindikalne organizacije ustanova za izvršenje krivičnih sankcija.

Ovim putem želim da Vas upoznam sa sledećem:

Kako primećujem opet su našu Službu i zaposlene u zatvorima zaboravili i Vlada i Vi i svi koji odlučuju o statusu i materijalnom položaju...

opširnije

 DOPIS AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

6. decembar 2018.

 

Poštovani,

obraćam vam se sa nadom da ćete reagovati na ovaj dopis i učiniti sve što je u vašoj nadležnosti , kako bi se sprečili pojedinci na funkcijama rukovodioca da istovremeno budu i predsednici Sindikata u ustanovama gde obavljaju funkciju i time povlađuju svojim članovima, a onim drugim otežavaju položaj ili ih čak ucenjuju radnim mestima i drugim pogodnostima kako bi se učlanili kod istih u Sindikat.

opširnije

 DOPIS DIREKTORU UIKS DEJANU CAREVIĆU

3. decembar 2018.

 

Poštovani,

obraćam Vam se kao najvećem autoritetu u Upravi, sa zahtevom da shodno Vašem položaju i ovlaštenjima , intervenišete kako bi se poštovao zakonit rad u KPZ Ćuprija i na taj način i zaštitili zaposleni od bahatog ponašanja Upravnika i Načelnika S/O.

Dana 29.11.2018.godine prisustvovao sam sastanku Sindikata pravosuđa Srbije, JSO ustanova za izvršenje krivičnih sankcija koji je održan na inicijativu zaposlenih u KPZ Ćuprija. Tom prilikom došli smo do saznanja da se u istom sprovode radnje od strane Upravnika i Načelnika S/O, koje se mogu podvest pod zlostavljanje-mobing, kao i diskrimanaciju većeg broja zaposlenih.

opširnije

 ODRŽAN SASTANAK SA DIREKTOROM UIKS

13. septembar 2018.

 

ZAPISNIK SA SASTANKA SA DIREKTOROM UIKS-a ,gos. Dejanom Carevićem održanom 13.09.2018.godine sa početkom u 10:00 časova.
Prisutni: Direktor Dejan Carević, Načelnik odeljenja za materijalno finansijske poslove Milan Tanasković a za JSO Olivera Jenić, Dragoljub Kuridža, Andreja Janković, Miloš Tasić, Branislav Bursać,Mlađen Novaković i Zvonko Tomašević.
Nakon što je Direktor poželio dobrodošlicu predstavnicima Sindikata i upoznao ih da sledi izmena i primena novih zakonskih rešenja, dao je reč predstavnicima Sindikata da iznesu probleme koje imaju.

opširnije

 DOPIS DIREKTORU UIKS DEJANU CAREVIĆU

12. septembar 2018.

 

Poštovani, obraćam Vam se u ime zaposlenih u KPZ Beograd, au svojstvu Predsednika S/O. Problemi sa kojima se suočavaju zaposleni u ovoj ustanovi su sledeći:
Nedostatak specijalnog vozila za sprovod i transport osuđenih lica, i dostavnog vozila za prevoz hrane, paketa i slično.
Ponižavajući tretman u starom zatvoru čiju menzu koristimo , jer sopstvenu nemamo, a ogleda se u tome da se našim radnicima sokovi i drugi napici poslužuju u plastičnim čašama koje su manje od količine koju naplaćuju, a koriste se više puta iako su predviđene za jednokratnu upotrebu.Ne izdaju se računi iako je to zakonska obaveza. Diskriminišući tretman prilikom izbora jela, jer za naše radnike ima kuvano jelo samo ako neko iz tog zatvora odustane od istog, a u suprotnom samo pržena jaja ,koja su pržena ujutro a služe ih posle podne…

opširnije

 NOVE OSNOVICE ZA OBRAČUN PLATE

8. januar 2018.

 

U skladu sa odredbama člana 27e stav 48. Zakona o budžetskom sistemu ("Sl. glasnik RS", br. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013 -ispr., 108/2013, 142/2014, 68/2015 -dr. zakon, 103/2015, 99/2016 i 113/2017) utvrđeno je da će se u 2018. godini povećati plate kod korisnika budžetskih sredstava, odnosno korisnika sredstava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, i to kod:

opširnije

 ZAPISNIK SA SEDNICE PREDSEDNIŠTVA

8. decembar 2017.

 

Zapisnik sa sastanka Predsedništva JSO, održanog 08.12.2017. godine u Leskovcu sa početkom u 12:00 sati. Prisutni: Dragoljub Kuridža, Olivera Jenić, Andereja Janković, Miloš Tasić, Branislav Bursać, Mlađen Novaković i Zvonko Tomašević.

Sastanak je otvorio predsednik Dragoljub Kuridža, upoznajući Predsedništvo sa dosadašnjim radom JSO u proteklom periodu...

 

opširnije

 OSUĐENICI BOLJE OBUČENI OD ZATVORSKIH ČUVARA

7. decembar 2017.

 

POLITIKA, 7.decembar 2017.

Pripadnici Službe za obezbeđenje kažu da pet godina nisu dobili novu radnu odeću. – Od 2012. do 2017. zamenjeni određeni delovi uniformi, tvrde nadležni

Autor: Miroslava Derikonjić

Stražari u zatvorima širom Srbije, njih oko 2.000, pet godina nisu dobili nove uniforme, iako je za ovu namenu Ministarstvo pravde novac obezbedilo još 2014. godine. Kako je „rok trajanja” pojedinih delova uniforme godinu dana, pripadnici Službe za obezbeđenje, kako kažu za naš list, prinuđeni su da radne zadatke izvršavaju u pocepanoj odeći ili, pak, da je kupuju sami...

 

opširnije 

 ZAHTEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

28. novembar 2017.

 

Naš sindikat je danas uputio Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Kazneno popravnog zavoda Padinska Skela ZAHTEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA OD JAVNOG ZNAČAJA, koje se odnose na...

 

opširnije

 DOPIS MINISTARKI POVODOM DISKRIMINACIJE NAD NAŠIM ČLANOM

15. novembar 2017.

 

Poštovana, obraćam Vam se kao resornom ministru, a u svojstvu sekretara Jedinstvene sindikalne organizacije ustanova za izvršenje krivičnih sankcija.

Naš član Milomir Skakavac, zaposlen u Službi za obezbeđenje, na poslovima pomoćnika vođe smene u zvanju mlađi nadzornik, obratio nam se za pomoć, jer se prema njemu primenjuju nezakonite radnje i oseća se dikrimisanim od strane Upravnika 03 Novi Sad, a to se ogleda u sledećem:

 Milomir Skakavac se pismenim putem obratio upravi 03 NS, da mu obrazlože zašto mu je umanjena plata za mesec jun 2017.godine...

opširnije

 NELA KUBUROVIĆ, MINISTAR PRAVDE

15. novembar 2017.

 

Poštovana, obraćam Vam se kao resornom ministru, a u svojstvu sekretara Jedinstvene sindikalne organizacije ustanova za izvršenje krivičnih sankcija. Ovim putem želim da Vas upoznam sa sledećim:

Pripadnici Službe za obezbeđenje poslednji put su dobili obuću i uniformu 2012.godine, tako da sad rade u poiepanoj odeći i često su prinuđeni da sebi kupuju delove uniforme, jer od sramote ne mogu da realizuju zadatke koji zahtevaju da se pojavnjuju u sudnicama, klinikama i drugim ustanovama.Takođe nosimo tri različite oznake pripadnosti što je nedopustivo za jedan državni organ...

opširnije

 ZAHTEV ZA PREISPITIVANJE NEMILE SCENE U RESTORANU "KLOPKA"

30. decembar 2016.

MINISTARSTVO PRAVDE

MINISTRU

Gđici -Neli Kuburović

 

Poštovana, obraćam Vam se u svojstvu Predsednika SO KPZ Beograd , sa zahtevom za preispitivanje događaja koji su se desili 24.12.2016. godine u večernjim satima u restoranu „KLOPKA" u ul. Stanislava Sremčevića u Beogradu.

Navedenog dana održavala se zabava - proslava zaposlenih u KPZ-u u Beogradu i Okružnom zatvoru Beograd, na koju je pristupio i državni službenik Bogdan Milanković, koji trenutno obavlja poslove zamenika Načelnika posebne pritvorske jedinice 03 u Beogradu, ulica „ Ustanička".

Takođe, državni službenik Bogdan Milanković je trajno raspoređen na mesto organizatora poslova u Službi za obezbeđenje u KPZ-u u Beogradu i na tu dužnost treba da se javi nakon što mu istekne raspored u posebnoj pritvorskoj jedinici.

Odmah po saznanju i informacijama koje sam dobio od članova Sindikata, a koji su se žalili na ponašanje gosp. Milankovića na pomenutoj proslavi, u ime zaposlenih upućujem Vam ovaj dopis kako bi, shodno Vašim ovlaštenjima i funkciji koju obavljate, naložili potčinjenim da ispitaju ceo događaj, utvrde činjenice i postupe u skladu sa Zakonom.

opširnije

 PODRŠKA POLICIJSKOG SINDIKATA SRBIJE

31. oktobar 2016.

JEDINSTVENA SINDIKALNA ORGANIZACIJA

UPRAVE ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA

-Potpredsedniku, Zvonku Tomaševiću-

 

Poštovani,
Policijski sindikat Srbije daje podršku Jedinstvenoj sindikalnoj organizaciji uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Vama lično da ostvarite štrajkačke zahteve, čime bi svakako poboljšali položaj zaposlenih u pravosuđu.

I kada je bilo dobro stajali smo jedni pored drugih, i sada, kada je teško, opet moramo stajati jedni uz druge. Mi, kolege no integritetu, beskompromisnosti i idealima u borbi za radnička prava, uvek smo znali da za državu damo najviše - zdravlje, život; zato danas imamo sva moralna i egzistencijalna prava da od države tražimo samo svoje, samo elementarno - da budemo ljudi.

Borba za svoja prava nije stvar izbora već bit ljudskosti.

Vreme je da zatvorski čuvari više ne budu zatvorenici svog poslodavca.

Policijski sindikat Srbije Vam stoji na raspolaganju za svu pomoć.

Predsednik

Veljko Mijailović

PREUZMI ORIGINAL DOKUMENTA

 PROGLAS

24. oktobar 2016.

o početku obustave rada povodom ODLUKE O STUPANJU U ŠTRAJK

S obzirom na to da sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i Ministarstvom pravde, i pored više urgiranja i ispostavljanja zahteva,nije postignut dogovor za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u Ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija,doneta je Odluka o stupanju u štrajk....

PREUZMI:

- Proglas

- Odluka o štrajku

- Uputstvo za sprovođenje štrajka

- Model Odluke o štrajku

opširnije

  PISMO NOVOJ MINISTARKI

31. avgust 2016.

 

Nela Kuburović, ministar pravde

Poštovana, obraćam Vam se kao najvišem autoritetu Ministarstva pravde, a u svojstvu sekretara JSO UIKS, sindikalne organizacije koja je u sastavu Sindikata pravosuđa Srbije.

Moje obraćanje shvatite kao nameru da se nađu rešenja koja će biti najbolja za sve zaposlene, kao i za državu kao poslodavca.

U poslednje vreme sve su češća istupanja premijera oko povećanja plata u javnom sektoru gde nas u Pravosuđu - zatvorima nigde nema, jer nas očito neko zlonamerno svrstava u državnu administraciju, a premijera pogrešno izveštava.

opširnije

  PISMO MINISTRU

7. jul 2016.

Poštovani,

Po ko zna koji put ću pokušati da skrenem vašu pažnju na probleme koji postaju veoma zabrinjavajući i koji negativno utiču, kako na zdravlje zaposlenih, tako i na opšte stanje u KPZ u Beogradu, a ono je sve lošije iz dana u dan i niko od nadležnih ne reaguje.

opširnije

 OTVORENO PISMO MINISTRU I DIREKTORU

22. februar 2016.

Poštovani,

primorani smo da vam se obratimo putem javnosti,kako bi, no ko zna koji put, skrenuli pažnju na položaj zaposlenih u KPZ-u u Beogradu (NOVA SKELA), na uslove rada i nezakonite radnje i naredbe.

Zaposleni u „NOVOJ SKELI“ ni danas dan nemaju prostoriju za odmor u toku rada,bife,restoran,kantinu i sl.,a Zavod radi pune četri godine. U restoranu, koji se nalazi u KPZ Padinska Skela, a koji koriste i zaposleni iz našeg Zavoda, ali samo u jednom kraćem periodu u toku dana ( OD 10:00 DO 13:00 ) a svi i ne stignu, sprovodi se diskriminacija na našim radnicima i tamo ih smatraju građanima drugog reda i nižom rasom, a u slučaju da iskažu svoje nezadovoljstvo,protiv istih se podnose disciplinske prijave

opširnije

 PISMO MINISTRU - ZAHTEV ZA SKRAĆENO RADNO VREME

31. januar 2016.

Poštovani,

Obraćam vam se u ime Sindikata Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, a koji pripada Sindikatu pravosuđa Srbije.

Članom 1. Zakona o državnoj upravi predviđeno je da državnu upravu, odnosno organe državne uprave čine ministarstva, organi uprave u sastavu ministarstva i posebne organizacije. Odredbom člana 23. istog zakona predviđeno je da ministarstvom rukovodi ministar, koji predstavlja ministarstvo, donosi propise i rešenja u upravnim i drugim pojedinačnim stvarima i odlučuje o drugim pitanjima iz delokruga ministarstva.

ZAHTEV

ODGOVOR DIREKTORA

opširnije

 SINDIKAT KPZ VALJEVO UPUTIO DOPIS PREMIJERU, MINISTRU I DIREKTORU

18. januar 2016.

Poštovani,

primorani smo da Vam se obratimo, kako bi ste svojim autoritetom i uticajem na rad ministarstva pravde, pomogli u donošenju pravilne i na zakonskim načelima zasnovane odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu autonomne pokrajine vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2015. godinu i zaustavili primenu postojeće odluke, čija primena ovakve kakva je doneta će na duži period ugroziti zakonit rad ustanove KPZ Valjevo, a pretpostavljamo i drugih ustanova u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

opširnije

 DOPIS DIREKTORU UPRAVE ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA

8. januar 2016.

Poštovani, podneskom od 15.12.2015. godine obratili smo se upravniku SZ Bolnice sa zahtevom da donese akt kojim se usaglašava radno vreme zaposlenima u Specijalnoj zatvorskoj bolnici sa članom 10. važećeg kolektivnog ugovora i Aktom o proceni rizika Instituta za medicinu rada Srbije "Dr Dragomir Karajović" iz aprila 2010. godine.

opširnije

 DOPIS PREDSEDNICIMA SINDIKALNIH ORGANIZACIJA

6. januar 2016.

Prosleđujem vam odluku Republičkog odbora Sindikata pravosuđa donetu na sednici održanoj 24.12.2015.godine.Odluka se odnosi na organizovanje štrajka upozorenja 11.01.2016. u vremenu od 12,05 do 13,05 koji će se ispoljavati jednosatnom obustavom rada i sprovodiće se na radnim mestima u svim sudovima i ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija.Štrajk upozorenja organizuje se zbog najavljene racionalizacije i otpuštanja zaposlenih koji rade na određeno vreme a bez predhodne detaljne analize i preispitivanja potreba posla i bez argumentovanih pregovora sa socijalnim partnerima to jest reprezentativnim sindikatima.

opširnije

 DOPIS DIREKTORKI LEKARSKE KOMORE SRBIJE

18. decembar 2015.

Poštovana,

želim da vam se zahvalim na pokušaju i dobroj volji , da se problem reši, a tiče se dopisa koji sam Vam uputio 14.10.2015. godine .. Nakon više pokušaja da se zakaže sastanak,uviđam da ipak postoje određene smetnje za prevaizilaženje nastalih problema, pa stoga želim da Vas obavestim da ćemo se ipak morati obratiti međunarodnim organizacijama i izneti ovu anomaliju i sramotu za čitav zdravstveni sistem u našoj slobodnoj Srbiji.

opširnije

 DOPIS DIREKTORU - POJAŠNJENJE OBAVEŠTENJA

18. decembar 2015.

Poštovani,

poslednje odluke upravnika u kojima se nalaže da pripadnici Sužbe obezbeđenja dele terapiju osuđenim, umesto medicinskih radnika, u svim terminima, je prtivna Zakon u o izvršenju krivičnih sankcija član 115. Stav 7. što je Vama kao vrsnom pravniku sa dugogodišnjim iskustvom, itekako poznato. U vezi s tim uputili smo dopis Helsinškom odboru za ljudska prava, jer u našim institucijama i inspekcijskim službama nismo naišli na volju da se to reši na zakonit način. O tom problemu sam Vas već obavistio i pre , al' izostala je reakcija.

opširnije

 PISMO PREMIJERU VUČIĆU

20. novembar 2015.

VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Predsedniku vlade

gospodinu Aleksandru Vučiću

Poštovani,

Obraćam Vam se u ime članova Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija koji predstavljaju jedini reprezentativni sindikat u okviru Ministarstva pravde i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija ali i sa ubeđenjem da stavove koje ću Vam izneti jednoglasno podržavaju i svi zaposleni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

opširnije

 INICIJATIVNI SASTANAK U KPZ ZA ŽENE

10. novembar 2015.

Dana 10.11.2015.godine u Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu je održan inicijativni sastanak za osnivanje sindikalne organizacije u ovoj ustanovi a koja bi delovala u okviru našeg sindikata. Inicijativnom sastanku sa zaposlenima u ovoj ustanovi su prisustvovali i istima dali podršku i članovi predsedništva...

opširnije

 OBAVEŠTENJE SA SASTANKA SA DIREKTOROM UPRAVE

26. oktobar 2015.

Dana 26.10.2015. godine je održan sastanak Predsedništva Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija ( J.S.O.) i Granskog sindikata uprave, pravosuđa, odbrane i policije ,,Nezavisnost¨ sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanom Stevovićem.

opširnije

 DOPIS DIREKTORU LEKARSKE KOMORE SRBIJE

13. oktobar 2015.

Poštovani,

Obraćam Vam se u svojstvu predsednika Sindikata Kazneno poprvnog zavoda u Beogradu (Novi zatvor u Padinskoj Skeli), kako bih Vas upoznao o kršenju Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kodeksa medicinskih radnika i narušavanju ugleda struke.

U našem zavodu je uvedeno pravilo i doneta naredba, po kojoj terapiju propisanu od zavodskog lekara, psihijatra i drugih lekara raznih specijalnoti, umesto zdravstvenih radnika, dele pripadnici....

opširnije

 OBAVEŠTENJE SA SASTANKA SA DIREKTOROM UPRAVE

18. septembar 2015.

Dana 18.09.2015.godine na inicijativu zaposlenih iz Specijalne zatvorske bolnice i uz posredovanje predsednika J.S.O. održan je sastanak predstavnika sindikata Specijalne zatvorske bolnice sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.Sastanku prisustvuju direktor uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović,predsednik J.S.O. Kuridža Dragoljub i predstavnici sindikalne organizacije Specijalne zatvorske bolnice Novaković Mlađan,Mirjana Baždar i Lazić Sava.

opširnije

 ODRŽANA SKUPŠTINA

31. jul 2015.

Sastanak Skupštine Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija ( J.S.O.) održan je dana 31.07.2015. godine u Beogradu,Dečanska 14,mala sala,V sprat.

opširnije

 ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNIKOM UPRAVE

20. mart 2015.

Dana 19.03.2015.god. u prostorijama Uprave za izvršenje u Nemanjinoj oko 11č. održan je sastanak predstavnika Uprave gosp. Velimira Vidića sa predstavnicima najbrojnijeg samostalnog sindikata JSO-UIKS-a i Granskog sindikata „Nezavisnost“ povodom ranije ( 16.12.2014.god.) dogovorenih razgovora sa direktorom Uprave oko Sportskih igara UIKS-a.

opširnije

 DOPIS DIREKTORU I RESORNOM MINISTRU

13. februar 2015.

Poštovani,

Obraćam Vam se u ime članova Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, koji se kod vas kao poslodavca nalaze u statusu državnih službenika i nameštenika. Razlog pismenog obraćanja je nezadovoljstvo zaposlenih u statusu nameštenika proisteklo činjenicom da su zaposleni u zatvorskom sistemu po ko zna koji put zaobiđeni i diskriminisani u odnosu na zaposlene u istom statusu u organima državne uprave i pravosudnim organima...

opširnije

 SASTANAK SA DIREKTOROM - ZAPISNIK

31. januar 2015.

Delegacija Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija (J.S.O.) i Granskog sindikata uprave,pravosuđa, odbrane i policije „Nezavisnost” je dana 16.12.2014. godine održala sastanak sa Direktorom uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanom Stevovićem u Beogradu, u zgradi Ministarstva pravde, ulica Nemanjina 22-26.

opširnije

 SREĆNA NOVA 2015.

 

 ZAPISNIK SA SKUPŠTINE 20. NOVEMBAR 2014.

8. januar 2015.

Sastanak Skupštine JSO održan je 20. novembra 2014. godine u Beogradu. ZAPISNIK je moguće pročitati klikom na opširnije.

opširnije

 ODRŽAN SASTANAK SINDIKATA SA DIREKTOROM STEVOVIĆEM

18. decembar 2014.

Razgovor delegacija JSO-a Uprave za izvršenje i Granskog sindikata ,,Nezavisnost,, sa direktorom Uprave za izvršenje dr Milanom Stevovićem obavljen je u podne 16. decembra 2014.godine.

Direktor je obavestio predstavnike sindikata da će: sistematizacija biti završena u toku sledećeg tromesečja; efekti umanjenja beneficiranog staža su oko 30% na nivou Uprave, a u okviru Ministarstva pravde; za ovu godinu nema mogućnosti za Novogodišnje paketiće zbog restriktivnih mera Vlade; ne postoji način da primanja budu izuzeta od smanjenja; potpisivanje kolektivnog ugovora biće takođe u sledećem tromesečju, a do tada primenjivaće se dogovoreno.

Zapisnik sa sastanka će biti naknadno objavljen.

 ZAPISNIK - SASTANAK SA MINISTROM

24. novembar 2014.

Zapisnik sa sastanka delegacije Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija (J.S.O.) i Granskog Sindikata uprave,pravosuđa,odbrane i policije „Nezavisnost” sa ministrom pravde i direktorom uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

opširnije

 REBALANS BUDŽETA

12. novembar 2014.

VLADA REPUBLIKE SRBIJE

-komisiji za beneficirani staž-

-radi upoznavanja svim zatvorima i njihovim sindikatima u Republici Srbiji-

 

Predmet: Upozorenje pred donošenje jednostrane odluke

 

- Original dokumenta

- Pismo i zahtevi premijeru

 

opširnije

 REBALANS BUDŽETA

21. oktobar 2014.

DOBITNICI I GUBITNICI

Klikni na sliku sa desne strane

 

 NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE

15. jul 2014.

Odbor za pravosuđe,državnu upravu i lokalnu samoupravu

Komisija za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija

U okviru Ministarstva pravde za zatvorski sistem nadležna je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.U delokrug rada ove uprave spadaju svi srpski zatvori kao i Specijalna zatvorska bolnica u Beogradu u kojoj se leče sva zatvorena i pritvorena lica iz cele Srbije.Od nedavno donošenjem seta novih zakonskih rešenja u delokrugu rada Uprave za izvršenje krivičnih sankcija je i sprovođenje vanzavodskih sankcija.

opširnije

 OBAVEŠTENJE ČLANOVIMA SINDIKATA

10. jul 2014.

U utorak, 9.jula, sa početkom u 10,30 časova održan je sastanak sa Direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dr.Milanom Stevovićem.

Konstruktivnom sastanku su prisustvovali predstavnici samostalnog sindikata JSOUIKS-a i Granskog sindikata ,,Nezavisnost,, na kome je Direktor Uprave sindiklane predstavnike upoznao sa radom Uprave i dosadašnjim postignutim rezultatima po zaključcima sa predhodnog sastanka. Sastanci po zahtevima se nastavljaju i obavljaće se po etapama, pa je sledeći sastanak zakazan u Utorak 15.07.2014.god sa početkom u 10,00.časova.

Sastanak sa članovima Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija iz Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samopravu zakazan je sa članom odbora Mehom Omerovićem u Sredu u 10,00.časova na kome će isti biti obavešteni o radu, predlozima i primedbama Uprave i Sindikalnih predstavnika pozvanih na razgovor.

 LETO 2014. SA ADRIATURSOM - ŠUŠANJ, ČANJ

17. jun 2014.

Sindikat i AdDana 18.09.2015.godine na inicijativu zaposlenih iz Specijalne zatvorske bolnice i uz posredovanje predsednika J.S.O. održan je sastanak predstavnika sindikata Specijalne zatvorske bolnice sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.Sastanku prisustvuju direktor uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović,predsednik J.S.O. Kuridža Dragoljub i predstavnici sindikalne organizacije Specijalne zatvorske bolnice Novaković Mlađan,Mirjana Baždar i Lazić Sava.e za izvršenje krivičnih sankcija.Sastanku prisustvuju direktor uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović,predsednik J.S.O. Kuridža Dragoljub i predstavnici sindikalne organizacije Specijalne zatvorske bolnice Novaković Mlađan,Mirjana Baždar i Lazić Sava. na 12 rata, a detalje je moguće videti klikom na aktivno polje opširnije.

opširnije

 VISOKA POSLOVNA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA

2. maj 2014.

Dirktor Visoke poslovne škole strukovnih studija „Prof. Dr Radomir Bojković“ u Kruševcu dr Đorđe Minkov i Momo Braunović, predsednik Sindikata Okružnog zatvora u Beogradu potpisali su 14. aprila ove godine Ugovor o poslovnoj saradnji radi prezentacije ponude Visoke poslovne škole za zaposlene u pravosudnim organima Republike Srbije.

Klikom na aktivno polje opširnije moguće je preuzeti ovaj ugovor.

LINK prema sajtu ove visokoškolske ustanove

opširnije

 KNEZ PETROL - OBAVEŠTENJE

1. maj 2014.

Poštovani, Članovi Sindikata, 28. Aprila dostavljen nam je dopis SSSS u vezi ostvarivanja popusta na derivate na ,,Knez Petrol,, pumpama. Uz dopis dostavljen Vam je i obrazac koji treba da popunite kako bi Vam bile izrađene kartice za ostvarivanje popusta. Molim Vas da taj obrazac dopunite nazivom Sindikalne organizacije kako bismo znali iz koje su Sindikalne organizacije članovi, kako bi nam kasnije bilo lakše dostavljanje kartica....

opširnije

 HRISTOS VASKRSE !

 

 POMOZIMO IZGRADNJU HRAMA SVETOG SAVE

26.februar 2014.

Izgradnja Spomen-hrama sv. Save se finansira isključivo dobrovoljnim prilozima. Da bi se sačuvao vidan spomen o priložnicima, ustanovljene su knjige priložnika koje će se čuvati u Srpskoj patrijaršiji. Imena ktitora će uz to biti uklesana zlatnim slovima na kamenim pločama u Hramu.

Uplatnica se nalazi u zelenom aktivnom polju sa desne strane

opširnije

 TURNIR U MALOM FUDBALU BEOGRADSKOG KPZ - SRETENJE 2014

14.februar 2014.

Finalna utakmica turnira u malom fudbalu KPZ u BeograduSretenje 2014“ odigrana je 14.februara 2014. godine između ekipa 03 Beograd i 03 Pančevo. Rezultat je nakon regularnog završetka utakcime bio 0 : 0, dok je nakon izvođenja kaznenih udaraca za dobijanje konačnog pobednika ekipa 03 Beograd odnela pobedu rezultatom 2 : 1 i time postala osvajač drugog turnira KPZ u BeograduSretenje 2014“. Golove za ekipu 03 Beograd postigli su Jovićević Goran i Marjanović Vesko, a za ekipu 03 Pančevo Grujić Slavoljub.

ORGANIZATOR TURNIRA

 ZAPOSLENI U KPZ BEOGRAD PODNELI TUŽBE

7.februar 2014.

Predsednik Sindikata KPZ Beograd Zvonko Tomašević uputio je pismo ministru pravde Nikoli Selakoviću i direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dr Milanu Stevoviću u kojem ih obaveštava "da su zaposleni u KPZ Beograd, zbog neisplaćenih putnih troškova, dnevnica, prekovremenog rada i neiskorišćenog godišnjeg odmora, podneli tužbe preko ovlašćenog pravnog zastupnika nadležnom sudu."

Na ovaj korak su se odlučili, navedeno je u pismu, jer kod rukovodstva u Upravi i Zavodu nisu naišli na razumevanje za teško materijalno stanje, zbog čega nisu u mogućnosti da iz sopstvenih izvora finansiraju Upravu...

opširnije

 PREDSEDNICIMA SINDIKALNIH ORGANIZACIJA

19.januar 2014.

Poštovani,

Prosleđujem vam odluku Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije donetu na sednici održanoj 26.12.2013.godine.Odluka se odnosi na organizovanje štrajka upozorenja 23.01.2014. koji će se ispoljavati jednosatnom obustavom rada i sprovodiće se na radnim mestima u preduzećima i ustanovama.Štrajk upozorenja organizuje se zbog predloga izmena i dopuna Zakona o radu koji je donet bez konsultacija sa socijalnim partnerima i rasprave na Socijalno-ekonomskom savetu,kao i zbog neuvažavanja stavova i primedbi predstavnika sindikata u Radnoj grupi za izradu nacrta tog zakona.

opširnije

 ZAPISNIK SA SASTANKA SA DIREKTOROM

9.decembar 2013.

Delegacija Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija ( J.S.O.) i Granskog sindikata uprave,pravosuđa i policije„Nezavisnost” je dana 28.11.2013.godine održala sastanak sa Direktorom uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanom Stevovićem u Beogradu, u zgradi Ministarstva pravde,ulica Nemanjina 22-26.

Sastanku prisustvuju: Milan Stevović - Direktor uprave za izvršenje krivičnih sankcija,Velimir Vidić-Kordinator u Ministarstvu pravde i Upravi za izvrešenje krivičnih sankcija,Milan Tanasković-Načelnik sektora za finansije u upravi za izvršenje krivičnih sankcija i članovi Delegacije J.S.O.:

opširnije

 ZAPISNIK SA SKUPŠTINE JSO

21.novembar 2013.

Sastanak Skupštine Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija (J.S.O.) održan je dana 15.10.2013. godine  u  Beogradu, Dečanska 14, mala sala, V sprat.

Sastanku prisustvuju članovi Skupštine J.S.O. : Kuridža Dragoljub-KPZ Sombor, Papić Dobrivoj - KPZ Požarevac, Bajić Slavica - OZ Zrenjanin, Novaković Mlađen -SZB Beograd, Sedlarević Milun-KPZ Valjevo, Braunović Momo-OZ Beograd, Arsenijević Mića-OZ Pančevo-odsek Vršac, Čolić Aleksandar- OZ Kruševac, Cvejić Nenad-OZ Smederevo, Božinović Darko -OZ Zaječar, Nikolić Marjan-OZ Leskovac, Đorđević Miroslav -KPZ Niš, Dabetić Milo -OZ Novi Pazar, Gačević Aleksandar-OZ Čačak, Đekić Slaviša -KPZ Šabac, Tumbas Grga-OZ Subotica, Stanković Branimir-OZ Negotin, Pantović Vlastimir-OZ Kraljevo, Mitić Vladan-VPD Kruševac, Tomašević Zvonko-KPZ Beograd, Bursać Branislav-KPZ Sremska Mitrovica.

opširnije

 ZAPISNIK SA SASTANKA SA DIREKTOROM

16.jul 2013.

Delegacija Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija ( J.S.O.) i Granskog sindikata uprave,pravosuđa i policije„Nezavisnost” je dana 16.07.2013.godine održala sastanak sa Direktorom uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanom Stevovićem u Beogradu, u zgradi Ministarstva pravde,ulica Nemanjina 22-26.

Sastanku prisustvuju: Milan Stevović-Direktor uprave za izvršenje krivičnih sankcija i članovi Delegacije: Kuridža Dragoljub–Predsednik J.S.O. i Čabrić Dragan-Predsednik granskog sindikata uprave,pravosuđa i policije „Nezavisnost”.

opširnije

 ZAPISNIK SA SASTANKA PREDSEDNIŠTVA JSO

15.jul 2013.

Sastanak Predsedništa Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija ( J.S.O.) održan je dana 15.07.2013.godine  u  Beogradu,Dečanska 14,mala sala,V sprat.

Sastanku prisustvuju članovi Predsedništva J.S.O. :Kuridža Dragoljub-KPZ Sombor,Papić Dobrivoj - KPZ Požarevac, Bajić Slavica - OZ Zrenjanin, Braunović Momo-OZ Beograd i Sedlarević Milun-KPZ za maloletnike Valjevo.

opširnije

 OBAVEŠTENJE

18.april 2013.

UPRAVNICIMA KAZNENO-POPRAVNIH ZAVODA I OKRUŽNIH ZATVORA

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dobila je mišljenje Ministarstva pravde i državne uprave br 011-00-93/2013-06 od 19. 3. godine da se odredbe Zakona o državnim službenicima, koje se odnose na premeštaj državnih službenika iz drugih službi u Službu za obezbeđenje...

opširnije

 ZAPISNIK SA SKUPŠTINE

2.april 2013.

Skupština JSO je održana 15. marta 2013. godine u Beogradu

Sastanku su prisustvovali članovi Skupštine J.S.O.: Kuridža Dragoljub-KPZ Sombor, Papić Dobrivoj- KPZ Požarevac, Bajić Slavica - OZ Zrenjanin, Novaković Mlađen -SZB Beograd, Sedlarević Milun-KPZ Valjevo, Braunović Momo-OZ Beograd, Arsenijević Mića-OZ Pančevo-odsek Vršac, Bralović Slobodan, Milosavljević Slobodan-OZ Užice, Ristić Dušan-OZ Kragujevac, Čolić Aleksandar-OZ Kruševac, Cvejić Nenad-OZ Smederevo, Božinović Darko, Dinulović Oliver-OZ Zaječar, Nikolić Marjan-OZ Leskovac, Đorđević Miroslav, Pavlović Danijela, Đorđević Branislav-KPZ Niš, Arifović Enes, Idrizović Rifat-OZ Novi Pazar, Gačević Aleksandar-OZ Čačak, Šašić Mihailo-KPZ Šabac, Tumbas Grga-OZ Subotica.

opširnije

 DOPIS DIREKTORU

29.mart 2013.

UPRAVA ZA IZVRŠENjE KRIVIČNIH SANKCIJA

Za Direktora uprave

Gospodina Milana Stevovića,

Poštovani,

                Obraćam Vam se u skladu sa razgovorima koje smo vodili na sastanku sa vama i načelnikom za materijalno finansijske poslove gospodinom Milanom Tanaskovićem dana 25.03.2013.godine a vezano za problem refundacije troškova za radničko sportske igre koje su održane 2012.godine.

                U skladu sa dogovorom sindikata i predstavnika ministarstva pravde dogovoreno je da će ministarstvo pravde i uprava za izvršenje krivičnih sankcija učestvovati sa 50% u ceni aranžmana po učesniku.

opširnije

 DOPIS KOORDINATORU U UPRAVI

28.mart 2013.

UPRAVA ZA IZVRŠENjE KRIVIČNIH SANKCIJA

Za kordinatora u upravi

Gospodina Velimira Vidića,

Poštovani,

                Obraćam Vam se u skladu sa razgovorima koje smo vodili na sastanku sa Direktorom uprave za izvršenje krivičnih sankcija dana 25.03.2013.godine a vezano za problem nadzora koji je obavljen u Okružnom zatvoru u Novom Pazaru. Tom prilikom je od strane nadzora naloženo upravniku Okružnog zatvora u Novom Pazaru da suspenduje rešenje broj:132-549-07/2012 od 03.07.2012.godine kojim  je predsedniku sindikata Arifović Enesu priznato pravo na 40 plaćenih časova mesečno u skladu sa članom 41. Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe i pored toga što ispunjava sve uslove predviđene tim članom.

opširnije

 ODRŽAN ZAJEDNIČKI SINDIKALNI SASTANAK SA DIREKTOROM UIKS

28.mart 2013.

Delegacija Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija ( J.S.O.) i Granskog sindikata uprave,pravosuđa i policije„Nezavisnost” je dana 25.03.2013.godine održala sastanak sa Direktorom uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanom Stevovićem u Beogradu, u zgradi Ministarstva pravde,ulica Nemanjina 22-26.

Sastanku prisustvuju: Milan Stevović-Direktor uprave za izvršenje krivičnih sankcija,Velimir Vidić-Kordinator u Ministarstvu pravde i Upravi za izvrešenje krivičnih sankcija,Milan Tanasković-Načelnik sektora za finansije u upravi za izvršenje krivičnih sankcija i članovi Delegacije J.S.O.: Kuridža Dragoljub–KPZ Sombor, Papić Dobrivoj-KPZ Požarevac, Novaković Mlađan-SZB Beograd, Sedlarević Milun-KPZ Valjevo, Braunović Momo-OZ Beograd, Bajić Slavica-OZ Zrenjanin kao i članovi Delegacije Granskog sindikata uprave, pravosuđa i policije „Nezavisnost”:Čabrić Dragan-Predsednik sindikata, Božović Milorad-KPZ Padinska Skela, Dakić Dragan-KPZ Požarevac i Lalević Duško-OZ Beograd.

opširnije

 ZAJEDNIČKI SASTANAK REPREZENTATIVNIH SINDIKATA SA DIREKTOROM

26.februar 2013.

Zajednički sastanak dva reprezentativna sindikata: Jedinstvene Sindikalne Organizacije UIKS i Odbora delatnosti UIKS Sindikata "Nezavisnost" održan je danas u prostorijama JSO ( Dečanska 14) Sastanku sindikalnog radnog tima za pregovore sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija prisustvovali:  predsednik JSOUIKS Dragoljub Kuridža, sekretar Momo Braunović, član Predsedništva Mlađan Novaković, predsednik GS UPIP "Nezavisnost" Dragan Čabrić, predsednik Odbora UIKS Milivoje Božović i Duško Lalević, kordinator.

Učesnike sastanka pozdravila je predsednica Sindikata Pravosuđa Srbije, gospođa Slađanka Miliošević. Sastanak otvorio Dragoljub Kuridža.

opširnije

 ODRŽANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA

22.februar 2013.

Dana 19.02.2013.god. sa pocetkom u 11,00 časova održana je sednica predsednistva JSOUIKS u sedištu sindikata u Dečanskoj 14(mala sala). Sednici su prisustvovali predsednik JSO Kuridža Dragoljub, sekretar JSO Braunović Momo, članovi Papić Dobrivoje KPZ-Požarevac, Sedlarević Milun KPZ-Valjevo, Bajić Slavica OZ-Zrenjanin i član odbora Mlađen Novaković SZB-Beograd.

Po planiranom dnevnom redu usvojen je ZAPISNIK sa sednice Skupštine JSO i zapisnik sa direktorom Uprave od 15.11.2012.god. Usvojen je i Izveštaj o radu JSO za 2012. godinu i finansijski izveštaj o poslovanju. Odluke sa sastanka biće poznate u zapisniku koji je u obradi. Aktivnosti sindikata sa konkretnim datumima u vezi sastanaka sa Upravom biće uskoro poznati nakon konsultacija odbora.

 ZAPISNIK SA OSNIVAČKE SEDNICE KPZ BEOGRAD

25.januar 2013.

Dana 25.01.2013. godine sa početkom u 14,00 časova sazvana je i održana osnivačka sednica povodom inicijative zaposlenih,za osnivanje sindikata u Kazneno Popravnom Zavodu u Beogradu.

Od ukupno četrdeset prijavljenih sednici prisustvovalo trideset I dva radnika,dok su ostalih osam odsutni zbog obaveza u Službi.

opširnije

 ODRŽAN SASTANAK SA DIREKTOROM MILANOM STEVOVIĆEM

15.novembar 2012.

ZAPISNIK SA SASTANKA DELEGACIJE JEDINSTVENE SINDIKALNE ORGANIZACIJE ZAPOSLENIH U USTANOVAMA ZA IZVRŠENjE KRIVIČNIH SANKCIJA (J.S.O.)  I GRANSKOG SINDIKATA UPRAVE,PRAVOSUĐA I POLICIJENEZAVISNOST SA DIREKTOROM UPRAVE ZA IZVRŠENjE KRIVIČNIH SANKCIJA

Delegacija Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija ( J.S.O.) i Granskog sindikata uprave,pravosuđa i policijeNezavisnost je dana 15.11.2012.godine održala sastanak sa Direktorom uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanom Stevovićem u Beogradu, u zgradi Ministarstva pravde,ulica Nemanjina 22-26.

Sastanku prisustvuju: Milan Stevović - Direktor uprave za izvršenje krivičnih sankcija,Velimir Vidić-Kordinator u Ministarstvu pravde i Upravi za izvrešenje krivičnih sankcija,Milan Tanasković-Načelnik sektora za finansije u upravi za izvršenje krivičnih sankcija i članovi Delegacije J.S.O.: Kuridža DragoljubKPZ Sombor,Papić Dobrivoj-KPZ Požarevac,Novaković Mlađan-SZB Beograd kao i članovi Delegacije Granskog sindikata uprave,pravosuđa i policijeNezavisnost”:Čabrić Dragan-Predsednik sindikata,Božović Milorad-KPZ Padinska Skela,Dakić Dragan-KPZ Požarevac i Lalević Duško-OZ Beograd.

opširnije

 

Vesti || Galerija || Arhiva || Saradnja || Kontakt