VESTI

GALERIJA

ARHIVA

SARADNJA

KONTAKT

O NAMA

 

 Odbori

KPZ/Zab./POŽAREVAC

KPZ S.MITROVICA

KPZ NIŠ

KPZ/malolet/VALJEVO

KPZ/žene/POŽAREVAC

KPZ SOMBOR

KPZ BEOGRAD

KPZ/P.S./BEOGRAD

KPZ ŠABAC

KPZ ĆUPRIJA

OZ BEOGRAD

OZ VRANJE

OZ ZAJEČAR

OZ ZRENJANIN

OZ KRAGUJEVAC

OZ KRALJEVO

OZ KRUŠEVAC

OZ LESKOVAC

OZ NEGOTIN

OZ NOVI PAZAR

OZ NOVI SAD

OZ PANČEVO

OZ PROKUPLJE

OZ SMEDEREVO

OZ SUBOTICA

OZ UŽICE

OZ ČAČAK

SZB BEOGRAD

VPD KRUŠEVAC

 

 

 


 

STATUT

 

 

 

 

 

 

 

PRIGOVOR

 

 

 

 WebMaster


ATRIUM
PLUS

 O NAMA

 

JEDINSTVENA SINDIKALNA ORGANIZACIJA ZAPOSLENIH

U USTANOVAMA ZA IZVRŠENJE ZAVODSKIH SANKCIJA

 

Jedinstvena Sindikalna Organizacija (JSO) zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija u Srbiji je osnovana u mesecu Decembru 1996. godine kao Republički odbor u sklopu Sindikata državne uprave, pravosuđa i društvenih sankcija Srbije.

Uverenjem broj 110-00-61/2000-02 od 24.Februara 2000.godine upisuje se u Registar sindikalnih organizacija Srbije.

U osnivanju JSO-e učestvuju tadašnji predsednici OOSS iz ustanova za izvršenje: OOSS Kazneno-popravni dom (KPD) Požarevac- predsednik Kantar Mladen, OOSS KPD Sremska Mitrovica- predsednik Rajdenović Žarko, OOSS KPD Niš- predsednik Mitić Jovan, OOSS Vaspitno-popravni dom (VPD) Kruševac- predsednik Zbiljić Jelica, OOSS VPD Valjevo- predsednik Bosiljčić Zdravko, OOSS KPD Istok, OOSS Okružni zatvor (OZ) Ćuprija- predsednik Jočić Zoran, OOSS Okružni zatvor (OZ) Beograd- predsednik Arsić Gordana, a kasnije se priključuju OOSS iz OZ Sombor, OZ Zrenjanin, OZ Šabac i OZ Novi Sad. Masovniji, organizovaniji i ozbiljniji rad počinje 2002. godine kada se za predsednika JSO-e bira Danilović Dragan predsednik iz OOSS OZ Kraljevo, a za sekretara JSO-e Vuković Stevan predsednik OOSS KPZ Požarevac. U tom periodu dolazi do omasovljenja organizacije gde od 28 ustanova za izvršenje zavodskih sankcija JSO-u čine 25 OOSS za potpisanim pristupnicama i članstvom od preko 2500 članova.

U mesecu Martu 2002.godine JSO-a pristupa Republičkom Odboru Sindikata pravosuđa koji je izašao iz Sindikata državne uprave, pravosuđa i društvenih organizacija, ali se u Junu 2006.godine distancira od rada tog sindikata zbog nepravilnosti u radu užeg rukovodstva republičkog odbora i nastavlja da deluje samostalno u okviru Veća SSSS.

U Martu 2006.godine održana je izborna skupština JSO-e gde se za predsednika JSO-e bira predsednik OOSS KPZ Požarevac Vuković Stevan, za sekretara JSO-e predsednik OOSS OZ Beograd Braunović Momo, za članove predsedništva JSO-e: Nikolić Zlatko predsednik OOSS KPZ Niš, Jonović Goran predsednik OOSS KPZ za žene Požarevac, Kuridža Dragoljub predsednik OOSS KPZ Sombor, Jarić Dragan predsednik OOSS OZ Novi Sad, Dimitrijević Radisav (zamenio ga Alihodžić Nedžad) predsednik OOSS KPZ Padinska Skela, Bordijanović Vitomir (zamenio ga Novaković Mlađan) predsednik OOSS Specijalne zatvorske bolnice.

Jedinstvena sindikalna organizacija organizuje radničke sportske susrete gde su se kao domaćin dosada pojavile KPZ Požarevac, KPZ Sremska Mitrovica i KPZ Niš. Ukupni pobednici sportskih igara su bili KPZ Požarevac 2 puta i KPZ Sremska Mitrovica 1 put. Održavanjem tromesečnih sastanaka predsedništva JSO-e i godišnjim skupštinama u ustanovama za izvršenje ostvaruje se bliži kontakt sa članstvom i svim zaposlenima. Na osnovu statuta Veća SSSS i pravilnika o radu JSO-e usvojen je pravilnik o dodeli materijalne pomoći članovima sindikata i pomoći ustanovama, organizuje rekreativni odmor radnika za sve zaposlene iz svih ustanova srazmerno uplati članarine za proteklu godinu.

 

 

Vesti || Galerija || Arhiva || Saradnja || Kontakt